mandag den 1. april 2013

Cannabis, og de forskellige meninger ang. legalisering

I dag vil jeg skrive lidt om en ting, som der bliver snakket om dagligt, nemlig Cannabis.
Jeg kender mange som ryger hash, jeg kender mange som er helt afhænige og så kender jeg folk som er i mod det. Jeg står selv i den situation at jeg ikke ved hvad hvad jeg går ind for, for der er meget for og i mod.



Jeg kender rigtig mange som ryger hash, fordi det er ´sejt´ og jeg har selv hørt at nogle af dem kun gør det fordi det er ulovligt, hvis det nu blev lovligt, ville de ´seje´ unge droppe det? Who knows..
Self er der også andre som ryger det, pga de får et rush og nogle fordi det faktisk hjælper dem til en normal hverdag.


Jeg valgte at spørge en som går 100 procent ind for legaliseringen af cananbis, og det dette tekst er fra ejeren af facebook siden: Legalier Cannabis i DK, hvor jeg spurgte om hans mening ang cannabis og hvorfor det skal legaliseres:

´´Tror der er meget forskellige grunde til hvorfor folk vil have det legaliseret. Nogen - som jeg selv - vil bare gerne have lov til at ryge det, samt selv "bedømme" hvor meget skade jeg vil gøre på mig selv.
I mine øjne er det et spørgsmål om, hvor meget ret jeg har til at bestemme over mit eget liv.
Men der er også mange fordele at hente ved det, som f.eks. i medicin, i mad og selve planten - hamp - kan bruges til fremstilling af tøj, som isolering i huse og meget mere. Det bruges allerede hamp-fibre på de rumfærger som sendes ud i - ja, rummet.

Og ja, der er bestemt nogen ulemper ved Cannabis, men det er da også ved Alkohol, alt den udstødnings gas fra biler, toge og alt andet der bevæger sig rundt. Det er vel op til en selv at tænke: Er det noget jeg vil udsætte mig selv for? - Og så indrette dit liv efter det.´´

Jeg var helt mundlam da jeg fik dette svar, for de bekendte jeg har spurgt om hash, har bare sagt: Jaja, man kan jo ikke dø af det.
Men ham her, har jo en super mening. Han bestemmer over sit eget liv, og ved godt det har konsekvenser og det er da det føtste skridt! Det øjeblik man ved at det er farligt, så er man da blevet klogere!
Og selve planten kan som sagt bruges til masser af ting, og som han siger, alkohol er jo også farligt. Men alt med måde!


Men nu vil jeg også komme med min mening.
Jeg synes verden fungere fint, nu hvor det er ulovligt. Men jeg kan da også se at ved en legalisering ville der være nogle gode ting, bandemilijøet ville jo nok forsvinde lidt, da de styre de stoffer der er, og det ville da være befriende.
Hvis man nu lovligjorde det til som havde brug for det, altså som medicin. Kunne man jo gøre sådan at man skulle have recept på det...Mmmhmmmm, jamen mennesker, i er fire til at komme med jeres mening! Jeg vil virkelig gerne høre den!

ALT MED MÅDE!



Amanda Arrigan Nymann